Hoe de juiste motorolie kosten bespaart in tuinsector

Rozenkwekerij Scheers in Kontich

Bloemen en rozen kweken, het zit al enkele generaties in de genen van de familie Scheers. Dit familiebedrijf kweekt intussen meer dan 14 rozensoorten in een serre van 38.000 vierkante meter. “Voor de opwekking van stroom gebruiken we 2 WKK (warmtekrachtkoppeling)-motoren van MTU, die gas omzetten in stroom en CO2. De gasmotoren worden gevoed via het aardgasnet. De stroom verbruiken we ter plaatse, een deel verkopen we aan het elektriciteitsnet,” vertellen eigenaars Wim en Annelies Scheers. “De gezuiverde CO2 wordt in de serres geblazen en zorgen samen met zonlicht en water (fotosynthese) voor extra groeikracht.”

Olie van goede kwaliteit zorgt voor kostenbesparing

“Sinds O.T.C.A. BV voor de Morris olie zorgt, nodig voor de smering van onze WKK-motoren, zijn we meer dan verdubbeld in verversingsintervallen. Een opmerkelijke kostenbesparing gezien een oliewissel telkens ongeveer 600 liter olie inhoudt.”

Monitoring smeerolie via Lubetrend

O.T.C.A. BV levert de olie in bulk aan deze kwekerij. Daarnaast doet het ook de opvolging en monitoring van de kwaliteit via het Lubetrend online monitoring systeem. “Om de monsternames hoeven we ons niet te bekommeren, Bert van O.T.C.A. BV komt regelmatig de monsters nemen.”